Почетна

Инфо

Став на мрежи на младински организации за Министерство за социјална политика, демографија и млади

Мрежите на младински организации – Националниот младински совет на Македонија НМСМ, Коалиција на младински организации СЕГА и Сојузот за младинска работа, преку допис го искажаа својот став кон Владата на Република Северна Македонија во кој го поздравуваат чекорот за унапредување на положбата на младите во рамки на организацијата на државниот апарат. Веруваме дека новоформираното Министерство…

ПОВИК ЗА ПРАКТИКАНТИ

За повикот Практикантската програма ќе обезбеди финансиски надоместок за 100 млади лица кои сакаат да поминат низ двомесечна практикантска програма. НМСМ ги мапираше правните субјекти кај кои пријавените практиканти може да ја извршуваат праксата, а практикантите може да изберат во кој правен субјект сакаат да ја извршуваат практиканстката работа(до името на фирмата, во формуларот е…

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО ВО ПРОГРАМА ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ

Преку оваа програма за ментално здравје ќе се поддржат 100 млади девојки и жени на возраст од 16-29 години. Предност ќе се даде на лица кои доаѓаат од рурални средини, млади во ризик, млади без здравствено осигурување и НЕЕТ млади (млади кои не се во процес на едукација, вработување или тренинг). Ќе се поддржат вкупно…

ПОВИК ЗА ПРАВНИ СУБЈЕКТИ ЗА ВКЛУЧУВАЊЕ ВО ПРАКТИКАНСКА ПРОГРАМА

За проектот   Проектот „МладиХаб – Еднакви можности за девојчињата и младите жени во Северна Македонија” го спроведува Националниот младински совет на Македонија во соработка со Stella Network. Проектот е финансиран од Британската амбасада во Скопје, а неговата цел е да ги поддржи и поттикне девојките и младите жени на возраст од 15 до 29…

ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА НАЦИОНАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Согласно член 59 и 60 од Статутот на Националниот младински совет на Македонија, Управниот одбор на Националниот младински совет на Македонија донесе одлука за распишување на: ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА НАЦИОНАЛНИОТ МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА МАКЕДОНИЈА   Главни задачи на позицијата Генерален секретар: Генералниот секретар на НМСМ управува со Секретаријатот на НМСМ; Го…

ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА КОМИСИЈА ЗА ЧЛЕНСТВО НА НАЦИОНАЛЕН МЛАДИНСКИ СОВЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Според член 70 од Статутот на Национален младински совет на Македонија, Управниот одбор на НМСМ отвора повик за Вршител на должност – член на Комисија за членство. Национален младински совет на Македонија (НМСМ) ги повикува сите заинтересирани членови на организациите членки на НМСМ да се пријават и да добијат можност да бидат дел од Комисијата…

ПОВИК ЗА ДОСТАВУВАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈА

Националниот младински совет на Македонија Ве поканува да доставите понуда за сала за одржување еднодневна конференција на 4 декември 2023 година во рамки на проектот „Социјално претприемништво за младинско вработување“. Понудата треба да ги содржи следниве информации: Финансиска понуда (документ во прилог, анекс 1); Потпишана изјава (за правни субјекти) дека нема правни пречки за реализација…

ПОВИК ЗА ПРАКТИКАНТИ

За повикот Практикантската програма ќе обезбеди финансиски надоместок за 30 млади лица кои сакаат да поминат низ двомесечна практикантска програма. НМСМ ќе ги мапира правните субјекти кај кои пријавените практиканти може да ја извршуваат праксата, имајќи ги предвид преференците на правните субјекти и интересите на практикантите. За учеството во практикантската програма со избраниот практикант НМСМ…

Повик за ангажирање на регионални набљудувачи за мерење на индексот на социјална вклученост на младите на локално ниво

Националниот младински совет на Македонија Ве поканува да аплицирате за регионален набљудувач за мерење на индексот на социјална вклученост на младите на локално ниво за потребите на проектот „Заедници инлузивни за млади“. Главна цел на проектот е подобрување на локалното владеење преку зголемена инклузивност и општествено влијание на младите во локалниот демократски живот. Клучните засегнати…

10

години постоење

51

организации и членки

7

регионални канцеларии

НМСМ

Националниот младински совет е платформа која ги претставува интересите и потребите на младите луѓе како линк со сите засегнати страни и која обезбедува вклучување и активно учество на младите во процесот на донесување одлуки на секое ниво.

Донатори